Läckra eller hur?
3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft från en citron
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smören, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd det försiktigt ner i smeten.
5. Blanda i rivet skal och saft från en citron.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Glasyren:
3 dl florsocker
150 g philadelphiaost
1,5 dl hallon.
Bara rör ihop allting och bred på glasyren. Garnera med hallon.
Jag gjorde också muffin nyligen. Blåbärs. De såg bedrövliga ut men smakade ganska gott. Sen såg jag att Leila rekommenderar att man använder en muffinform, gjorde du det?
SvaraRaderaNej, jag använde vanliga pappersformar...
SvaraRaderaMan ska ställa pappersformarna i formhållaren tror jag. Min miss var i alla fall att låta de stå i pappersformarna i väntan på att ugnen skulle bli ledig, de blev typ helt platta.
SvaraRaderaJa, min första plåt med muffins blev också ganska platt och de stod i formarna länge.
SvaraRadera